Voorgerechten, starters
Steak tartaar met ui, cornichons, kappertjes, mosterd en een gepocheerd ei `
Steak tartare with onion, cornichons, capers, mustard and a poached egg
€.12.50
Combinatie van gerookte zalm en gamba's met bieslook mayonaise
Combination of smoked salmon and prawns with chives mayonnaise
€.12.50
Carpaccio van gerookte runder lende, met rode ui, parmezaanse kaas en
truffel mayonaise
Carpaccio off smoked beef with red onion, parmesan cheese and truffle mayonnaise
€.12.50
Vissoep met diverse soorten vis
Fish soup with various types of fish
€. 6.50
Soep van gegrilde zoete paprika met geitenkaas en lente ui
Soup of grilled sweet bell pepper with goat cheese and spring onion
€. 6.50
Zachte mosterdsoep met spekjes
Creamy mustard soup with bacon
€. 6.00
Hele gamba’s met ui en tuinkruiden gebakken, geserveerd met knoflooksaus
Baked whole prawns with onion and garden herbs, served with garlic sauce
€.12.50
Oosters buikspek met paksoi en een saus van tom kha kai
Oriental pork belly with bok choy and a sauce of tom kha kai
€.12.50
In de oven gegaarde kippenvleugels met chilisaus
Chicken wings cooked in the oven with chili sauce
€. 7.50
Bovenstaande gerechten worden met brood en boter geserveerd
The above dishes are served with bread and butter
Vlees en vis specialiteiten, meat and fish dishes
Varkenshaas gevuld met paprika en mozzarella
Pork tenderloin stuffed with bell pepper and mozzarella
€.19. 50
Snoekbaars, gegaard met spek, geserveerd met zoete aardappel en wijnsaus
Pike perch, cooked with bacon, served with sweet potato and wine sauce
€. 21. 75
Royale gegrilde biefstuk van het ierse rund met bearnaise saus
Grilled irish beef with bearnaise sauce
€. 23. 50
Visschotel van zalm, kabeljauw, zeewolf en gamba met hollandaise saus
Fish platter of salmon, cod, wolffish and king prawnand hollandaise sauce
€. 21. 50
Gegrilde zeebaars filet met zeekraal en witte wijnsaus
Grilled sea bass fillet with samphire and white wine sauce
€. 21. 75
Rib Roast, robuust stuk vlees aan het bot van het varken
Geserveerd met gebakken uien, spek, paprika en champignon
Pork rib-roast, with fried onion, Mushrooms, Red pepper and Bacon
€. 22.75
Gegrilde ierse runder rib-eye met knoflook en zwarte knoflook saus
Grilled irish rib-eye with black garlic sauce
€. 25. 50
Achterhuus plank, voor 2 personen
Burger, biefstuk, buikspek, sparerib, kippenvleugels, gamba’s, groenten en dikke friet
Too share, for two persons
Burger, beef, pork belly, sparerib, chicken wings, king prawns, with thick fries and vegetables
€. 55.00
Burger van het black angus rund met danish blue op een brioche broodje
Burger of the black angus beef with danish blue on a brioche bun
€. 18.50
Bijgerecht ; Rabarber €.3.00
Sidedish ; Rhubarb €.3.00
De gerechten kunt u laten begeleiden door onderstaande sauzen of garnituren voor €. 2.50
The main courses can be accompanied by one of the sauces or garnishes below for €. 2.50
Kruidenboter, Koude knoflook, Champignonroom, Bearnaise, pepersaus, Danisch blue, Gebakken uien en champignons.
Herb butter, Cold garlic, Mushroom Cream, Bearnaise, pepper sauce, Danish blue, Fried onions and mushrooms
De hoofdgerechten worden geserveerd met dikke frieten en salade
The main courses are served with thick fries and salad
Voor de kleintjes, for the children
Biefstukje, bitterballen, kipnuggets, gebakken visje met frites, appelmoes frites saus en curry
Of een pannenkoek,
Fish, beef or scallop of chicken served with fries
****
IJsverrassing
Ice-cream surprise
€. 12.50
Vegetarische gerechten
Voorgerechten
Zachte mosterdsoep met komkommer
€. 6,00
Gegratineerde champignons met mozzarella, tomaat en pesto
€.12,50
Hoofdgerechten
Burger van rode biet met smokey bbq saus en cheddar kaas.
Op een brioche broodje
€. 19.00
Heerlijke wok schotel van noedels, groente, champignons en paprika
€. 17. 50
Nagerechten, desserts
Salted karamel ijs met fudge en crumble van Tony Chocolonely
Salted karamel ice with fudge and crumble off Tony Chocolonely
€. 6.75
Boeren vanille ijs en chocolade met slagroom
Vanilla ice cream and chocolate with whipped cream
6.75
Macaron met roomijs op basis van biologische melk met een swirl van roodfruit.
Macaron with organic milk ice cream with a red fruit swirl.
€. 7.25
Huisgemaakte brownie met cassis sorbetijs
Homemade brownie with cassis sorbet ice cream
€. 6.75
* Al onze nagerechten worden geserveerd met slagroom
* All our desserts are served with whipped cream
Een heerlijk glas dessert wijn, dessert wine,
zoet met een verfrissende ondertoon van zuren
€. 4,75
Irish Coffee
€. 7.40
French Coffee
€. 7.40
Coffee 43
€. 7.40
Italian Coffee
€. 7.40
Dokkumer Koffie
€. 7.25
D.O.M. Coffee
€. 7.75
Spanish Coffee
€. 7.40
Baileys Coffee
€. 7.40
Torre del Falasco, Garganega, Italië ( huiswijn ) 4.75 per glas 24.50 per fles
Een uitdagend bouquet. De smaak is karakteristiek voor de Garganega druif waarbij elementen van nectarine en wit fruit de boventoon voeren.
De afdronk is verfrissend en lang
Sungate Chardonnay, Californië ( huiswijn ) 4.75 per glas 24.50 per fles
Een droge witte wijn met heldere, lichtgele kleur met gouden accenten. In de neus zeer aromatisch met tonen van ananas, witte bloemen en peer.
In de mond een ronde wijn met hints van witte peer en een vleugje vanille in de afdronk.
Silvaner Spatlese, Rheinhessen, Duitsland ( huiswijn ) 4.75 per glas 24.50 per fles
Dit is een heerlijke Duitse wijn om als aperitief te drinken, of aan tafel bij licht gekruide gerechten,
pasta’s of salades. Gemaakt van de Riesling en Silvaner druiven.
Sauvignon Blanc, Misty cove marlborough ( huiswijn ) 5.75 per glas en 32.00 per fles
Volle smaak, frisse zuren, aroma's van groene appel en citrus.
Finca Milena, verdejo/sauvignon blanc, Spanje 25.50 per fles
Deze biologische Spaanse wijn is helder lichtgeel met een gouden rand. Duidelijk aanwezige en intense aroma's die doen
denken aan gele grapefruit, perziken en kruisbessen. Er zijn mooie hints van gras en lichte minerale noten die complexiteit toevoegen.
De wijn is verfrissend en het palet biedt een lange nasmaak.
Mabis Uvam, pinot grigio, Italië 25.50 per fles
Pinot Blanc signature, heeft een mooie lichtgele kleur. Gekenmerkt door een intense neus met tonen
van hazelnoten en witte bloemen. Soepel in de mond, heerlijk drink- baar met een lange finish.
Bon Courage, Chardonnay Cuvee Prestige, Zuid Afrika 32.00 per fles
De Chardonnay Cuvee Prestige wordt gemaakt van de beste Chardonnay druiven van de oudere wijnstokken.
Het sap uit deze druiven ondergaat een rijping van acht maanden op Frans eiken hout. Intense Chardonnay
met een aroma van perzik en citrus. Prachtige, complexe en lange afdronk.
Grüner Veltliner Federspiel, Gritsch Wachau, Oostenrijk 36.50 per fles
Een mooie sappige en frisdroge wijn, elegante fruitsmaken, bloesem en een levendige zuurgraad.
Lucarelli,primitivo/sangiovese, Italië (huiswijn) 4.75 per glas. 24.50 per fles.
Deze rode wijn van Luccarelli is gemaakt van Primitivo en Sangiovese druiven en heeft een intense robijnrode kleur.
Het is een middelzware rode wijn met rijp rood fruit, rode besjes en bosvruchten.
Radacini Fiori,feteasca neagra, Moldavië 25.50 per fles
Door gebruik te maken van een speciaal gist wordt de fruitigheid en structuur van de wijn behouden.
De smaak is vol, en je proeft rijpe kersen, pruimen en een heerlijk zachte structuur.
Radacini, merlot, Moldavie. 25.50 per fles
Rijke fruitsmaak, bessen gecomplementeerd met subtiele geur van vanille.
12 maanden op frans eikenhout gerijpt.
Intruso, carnacha tintonera/monastrell, Spanje. 27.50 per fles
Deze stevige, hartige en rijke rode wijn heeft een paar maanden in Franse eikenhouten vaten gerijpt.
en toont aroma’s van zwart fruit, zoethout, espresso en peper.
Calusari, Pinot Grigio, Roemenië . 4.75 per glas 24.50 per fles
Deze rosé heeft een mooie lichte koperen kleur. Het bouquet is fijn, elegant en goed ondersteund door fruitige en bloemige tonen.
Een fruitige afdronk, bomvol aroma’s van zomers fruit zoals aardbeien, frambozen en witte peer.
Cielo Cuvee Privee Extra dry, Italië 24.50 per fles
Deze fris en fruitige prosecco is gemaakt van de garganega druif.
Heerlijk als apretief.
Wij zijn geopend op donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag. Deze dagen zijn we geopend vanaf 12.00 en de keuken sluit om 21.00.
De lunchgerechten en alleen een drankje serveren wij tot 16.30. Een tafeltje reserveren het diner in het restaurant? Dat kan telefonisch.
0521-361674. We are open on Thursday, Friday, Saturday, Sunday and Monday. These days we are open from 12.00 and the kitchen closes at 21.00
We serve lunch dishes, sweets and only a drink until 4.30 pm. Would you like to reserve a table for dinner in the restaurant? That can be done by telephone.
0521-361674
U kunt niet reserveren via Email! It is not possible to make a reservation by Email!
Ds. T.O. Hylkemaweg 43
8355 CE Giethoorn
0521361674
Ons restaurant is bereikbaar
met de auto en beschikt over
een ruim parkeerterrein.